Nov 30, 2011

Jual Jubah Hitam

corak dia memanjang dari atas ke bawah, then kt tangan pn ade

yg ini abaya.. kena sarung baju kat dalam sbb abaya ni terbelah kt bhgn hdpn..\

abaya.. belahan di hadapan.

yg ni mmg cantik. corak dia adalah batu2 manik yg dijahit. berkilau manik ni. kemas je corak dia..

ni kalau dari pandangan depan, corak batu2 tu..



Assalamualaikum..

Hihi.. Buat pertama kalinya alhamdulillah bisnes kecil-kecilan Basyee dah menambahkan koleksi baru. Iaitu kali ini basyee tambah jubah hitam pula..

I do love Black Jubah. Pernah masa 3rd year tu sanggup pergi ke UIAM Gombak (masa tu duk kat UM) semata2 nak cari jubah hitam sahaja. Obses sungguh kan! Masa pergi umrah hari tu pun ada jugakla beli dalam 3-4 helai jubah, tapi cari yg murah2 sahaja sebab masa tu bajet kurang mencukupi. Lagipun ada jugak beli extra jubah2 kegemaran untuk dihadiahkan kepada family ipar.

Oleh sebab jubah harga dia boleh tahan jugak, dan saiz dia jarang ada untuk saiz ketinggian kurang 150cm ini, jadi basyee hanya menelan air liuq sahaja bila tengok jubah yg mengerlip ngerlap dan bergaya. Sungguhpun begitu, keinginan itu hanya ditanam jauh2 dalam hati tapi dengan keazaman agar suatu hari nanti pasti akan dapat memiliki jubah2 itu.

Alhamdulillah.. Kecintaan keduaku termakbul. Kalau dulu suka shopping tudung Turkey 3 segi labuh, Allah permudahkan untuk menjualnya. Setidak2nya bila dah ade jualan tudung turkey labuh ni, xdela beriya2 sangat nk shopping kat luar. Habis kalau tak terjual pn, tdung tu boleh pakai. Ambik aje dan match kan dengan mana2 baju.

Now, Allah bagi keizinan untuk menjual jubah hitam pula. Alhamdulillah. Apa yg basyee suka, jubah ini mmg ada saiz basyee iaitu saiz S (38). Kalau pi butik atau kedai jual jubah, kebanyakan saiz S diorang takde sbb cepat betul sold out. So utk yg tinggi2 tu lagi la confirm ade..

Jubah yg dalam koleksi basyee ni simple je. Xde banyak corak atau sulaman. Just a simple design yg boleh la pakai kalau nak pi kuliah agama ke, pi jalan2 ke.. Kalau nak beli yg cantik dan eksklusif, boleh beli dengan missabaya.com. Kat situ, semua jubah mmg cantik sungguh! Suka cuci mata kat situ. ekeke..

Selalu juga kawan2 tanya mana basyee selalu beli jubah sbb basyee lebih kerap pakai jubah drp pakai baju kurung. Kbanyakannya basyee beli, tapi ade jugak yg umi basyee buat. Contohnya spt baju raya kurung utk org pregnant, baju menyusu. Tapi jubah yg basyee jual ni belum ade lagi jubah nursing, so minta maaf pd sahabat2 yg tanya, basyee akan cuba cari jubah butang depan untuk memudahkan breastfeed baby. Yg ade dlm stok sekarang jubah yg butang mcm butang baju kurung tu saja.

Harga? Insyaallah semua harga yg dijual ni, lebih kurang sama dengan harga pasaran. Bawah rm100. Dalam rm85ke atas. Kainnya dibuat daripada korean material, dan jubah ini Dubai design, saiz ikut saiz org Malaysia.

Ade 5 design je takat ni, boleh view album kat fb atau like fanpage hijab4nisa.

Thanks for reading this long ads!

Hihi

2 comments:

  1. wah..basyee jual jubah plak..
    cantik la layout blog baru!

    ReplyDelete
  2. shakeee.. hehe.. tambah2 koleksi sikit2 :)
    TQ shake. hihihi

    ReplyDelete